image

Nekaj o Braziliki

ZADNJE OBJAVE
Search
 

Blog

POZOR! 5 make up napak, ki te nemudoma postarajo!

Ličenje je učinkovit način in rešitev, s katerim hitro dosežemo lep, mladosten, zdrav, svež videz obraza. Pri tem pa moramo biti pozorni na to, da izdelke, katere uporabljamo, skrbno izberemo in jih z leti prilagajamo svoji koži. Nikakor pa ne počni spodaj opisanih napak nanašanja ličil, saj z njimi dosežemo ravno nasprotni učinek od željenega!

 

Mnogo žensk je pripravljenih odšteti velike vsote denarja za razne čudežne produkte, najnovejše serume, kremice, maske za osvežitev / pomladitev obraza in za blaženje gubic, ki so z leti vse izrazitejše in nas lahko hitro spravijo v slabo kožo in znižajo našo samozavest. V kolikor vsak dan na naš obraz nanašamo neprimeren make up in se nepravilno ličimo , je vse zgoraj našteto popolnoma zaman! Vsekakor pa ne smemo pozabiti na vsakodnevno rutino nege kože, ki je nad vse pomembna za naš obraz.

 

Sedaj pa je čas, da te spoznamo z najpogostejšimi »make up napakami«..

1. NAPAČNA PODLAGA

Podlaga je osnova za prav vsak make up videz. Z odraščanjem ali kasneje staranjem pa boš ozavestila dejstvo, da se bo z leti tudi tvoja najljubša podlaga verjetno morala spremeniti, oziroma boš morala na lov za primernejšo podlago. Kar pogumno, ko boš končno našla primerno podlago zase, te bo le ta sigurno osrečevala vsak dan in to nič manj, kot te je stara včasih, zato se le nikar ne oklepaj pudra katerega morda uporabljaš že deset let in zate nikakor ni več primerna izbira.

2. ČRNA OBROBA

Debeli nanos maskare in izrazita črna črta na spodnjem in na zgornjem delu očesa, te v mladosti primerno postarejo, ko je čas za večerno zabavo. Z leti pa te priljubljen videz iz srednješolskih let naredi starejšo. Takšna črta namreč optično pomanjša tvoje oči in povesi obraz.

Vkolikor želiš ustvariti svež, mladosten videz ti priporočamo izbiro senčila v zemeljskih tonih ter na spodnjem delu oči raje nanesi beige ali belo barvico, kot pa črno. Svetlejši toni bodo tvojim očem dali sijaj, jih poudarili in optično povečali. 

3. PREVEČ RDEČILA NA LICIH (slika makeup1)

Se še vedno ličiš po metodi, ki si jo slišala že v rani mladosti? Najprej se nasmehni, šele nato nanesi rdečilo na lica. V mladosti ta tehnika še nekako deluje, z leti pa te takšen način najverjetneje postaral, saj ga lahko hitro naneseš prenizko. Prav tako je pomembno, da ne naneseš preveč rdečila, nanos naj bo vedno zmeren, v zemeljkem ali rahlo rožnatem odtenku. Bodi pozorna tudi na to, da ne izbereš preveč oranžnega rdečila, le ta skoraj nikoli ni dobra izbira…